Χωριατικη μπακετα

30΄
Preparation Time
13:20
Waiting Time
1
Portions
4
Difficulty Level
Directions
Βάζουμε σε μια λεκάνη τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και 250 ml νερό. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Καλύπτουμε το μπολ με υγρό πανί και αφήνουμε
το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 ώρες. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το νερό και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά.
Λαδώνουμε το μπολ, σκεπάζουμε με βρεγμένο πανί και αφήνουμε όλη τη νύχτα. Κόβουμε τη ζύμη στα τρία, πλάθουμε τις μπαγκέτες, λαδώνουμε με το ελαιόλαδο πασπαλίζουμε με αλεύρι και ψήνουμε στο φούρνο, ενώ έχουμε βάλει και ένα άλλο ρηχό ταψί με ζεστό νερό, για περίπου 20 λεπτά στους 190°C.
Chef: Κυριακή Κληρονομάκη
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 500 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 14 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 450 ml χλιαρό νερό
- αλάτι
- Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ για λάδωμα
Equipment
- Λεκάνη
- Μπολ
- Ταψί