Χωριατικο ψωμι

25΄
Preparation Time
01:30
Waiting Time
2
Portions
3
Difficulty Level
Directions
Ζυμώνουμε το μίγμα για Χωριάτικο ψωμί με χλιαρό νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Προς το τέλος του ζυμώματος μπορούμε να προσθέσουμε υλικά της αρεσκείας μας, όπως κομματάκια ελιάς, λιαστή ντομάτα, κρεμμύδι, τριμμένη γραβιέρα κ.λπ. Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 30 λεπτά σκεπασμένη με πανί. Κόβουμε τεμάχια ζύμης 400γρ. και πλάθουμε. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και χαράζουμε την επιφάνειά τους. Αφήνουμε τα ζυμάρια σκεπασμένα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν περίπου το διπλάσιο. Ψεκάζουμε νερό στην επιφάνειά τους και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για μία ώρα περίπου.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 gr Μίγμα για χωριάτικο ψωμί
- 300 γρ Νερό
- 30 γρ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
Equipment
- Λεκάνη
- Ταψί