Χριστοψωμο

40΄
Preparation Time
12:25
Waiting Time
1
Portions
4
Difficulty Level

Directions

Φτιάχνουμε από το προηγούμενο βράδυ προζύμι με 170 γρ. αλεύρι, τη μαγιά και λίγο νερό. Το πρωί προσθέτουμε 150 γρ. ζάχαρη, το μισό λάδι και λίγο αλεύρι. Τα ζυμώνουμε όλα καλά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει μια λεία ζύμη που δεν κολλάει. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό •
μέρος (μιάμιση ώρα). Πλάθουμε το χριστόψωμο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί. Το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει, το αλείφουμε με λάδι και το πασπαλίζουμε με σουσάμι και καρύδια. Το ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά και μετά στους 150 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Ταψί
  • Λεκάνη