Χανιωτικο μπουρεκι

35΄
Preparation Time
01:15
Waiting Time
9
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Για το φύλλο ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε δύο φύλλα. Απλώνουμε το ένα φύλλο σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετούμε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Πάνω από
κάθε στρώση βάζουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο. Περιχύνουμε με το λάδι όλο το μπουρέκι και στη συνέχεια προσθέτουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Χαράσσουμε το μπουρέκι σε κομμάτια και το ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς κελσίου.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις
- 1 φλιτζάνι νερό
- 45 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 30 γρ. τσικουδιά
- 10 γρ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 kg πατάτες σε ροδέλες
- 1 kg κολοκύθια σε ροδέλες
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 kg μυζήθρα
- 6 κουταλιές Eξαιρετικο Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- σουσάμι για πασπάλισμα
- αλάτι
- πιπέρι
Equipment
- Ταψί