Τυροψωμο με φετα και λιαστη ντοματα

45'
Preparation Time
40΄
Waiting Time
32
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Στον κάδο του μίξερ με γάντζο, τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από τη λιαστή ντομάτα και το τυρί. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Στη συνέχεια, αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Αφού ξεκουραστεί, ανοίγετε τη ζύμη και προσθέτετε την κομμένη λιαστή ντομάτα και τη θρυμματισμένη φέτα. Ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι και χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το πλάθετε σε μικρό καρβέλι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα.

Chef: Μανώλης Μπούχλης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • 220 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτη ΑΒΕΑ
  • 500 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 400 γρ. λευκό τυρί (φέτα)
  • 80 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • λίγο παπαρουνόσπορο

Equipment

  • Μίξερ
  • Ταψί