Ταρτα μηλου με ανθοτυρο και πετιμεζι

30΄
Preparation Time
45΄
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα υλικά για την τάρτα και χτυπάμε να γίνει μια ζύμη. Ανοίγουμε την τάρτα σε μια ταρτιέρα και τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο της. Ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά. Σε ένα σκεύος βάζουμε τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, το κονιάκ και το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα σκεύος αδειάζουμε τον ανθότυρο και το γιαούρτι μαζί με τα αυγά και ομογενοποιούμε καλά. Μόλις ψηθεί η τάρτα απλώνουμε μέσα το μίγμα και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα, ρίχνοντας από πάνω τα υγρά και πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
- 250 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 500 γρ. Φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 0.5 kg μήλα κόκκινα
- 0.5 kg μήλα πράσινα
- 500 γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 100 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 200 ml πετιμέζι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 50 ml κονιάκ
Equipment
- Μπολ
- Tαρτιέρα
- Μίξερ