Ρολα κανελας με γλασσο απο λευκη σοκολατα

45΄
Preparation Time
04:20
Waiting Time
24
Portions
3
Difficulty Level
Directions
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ ή σε μίξερ μέχρι να γίνει μια απαλή, ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού και αλείφουμε τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε σε μερίδες και αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μία ώρα. Ψήνουμε 15-20 λεπτά στους 170°C.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και επικαλύπτουμε όσο είναι ακόμα ζεστά τα ρολά μας.
Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 500 γρ. Μίγμα για Xωριάτικο ψωμί ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 220 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 80 γρ. βούτυρο
- 8 γρ. μαγιά
- 1 πρέζα βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
- 80 γρ. τυρί κρέμα
- 60 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη
- 100 γρ. λευκή σοκολάτα
Equipment
- Μπολ
- Μίξερ
- Ταψί
- Κατσαρόλα