Πικαντικα Κριτσινια με γραβιερα Κρητης, λιαστες ντοματες και παπρικα

20΄
Preparation Time
20΄
Waiting Time
20
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Σε μεγάλη λεκάνη, βάζουμε τα άλευρα (μαλακό, σκληρό, τσουρεκιού), το baking, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το αλάτι και την πάπρικα. Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε όλα τα υγρά στοιχεία ( ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, μπράντυ και λευκό κρασί). Ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα και τελευταία τη γραβιέρα. Ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια «κριτσίνια» και τα τοποθετούμε με σειρά σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 18-20 λεπτά της ώρας.

Chef: Γιώργος Μακρής

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Λεκάνη