Παραδοσιακη Κρεμμυδοπιτα με ανθοτυρο και συγκλινο

25΄
Preparation Time
01:10
Waiting Time
6
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα), 4΄- 5΄ανακατεύοντας καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το γάλα και κατόπιν το ανθότυρο και το σύγκλινο κομματιασμένα. Φτιάχνουμε τη γεύση με πιπέρι, λίγο αλάτι και το 1 χτυπημένο αυγό. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 επιμέρους κομμάτια. Ανοίγουμε με πλάστη και βάζουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και κλείνουμε καλά στις άκρες. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 40 λεπτά περίπου.

Chef: Γιώργος Μακρής

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Ταψί
  • Τηγάνι