Παστα φλωρα

30΄
Preparation Time
45΄
Waiting Time
16
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140οC. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, εκτός της μαρμελάδας και τα ανακατεύουμε καλά (η ζύμη δεν είναι συμπαγής και σχηματίζει τρίμματα). Βάζουμε τη μισή δόση σε ένα στρογγυλό ταψί. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στο ταψί και από πάνω τρίβουμε το υπόλοιπο ζυμάρι. Στολίζουμε με λίγα τριμμένα αμύγδαλα και ζάχαρη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει η ζύμη ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Δοκιμάστε το με μαρμελάδα βερίκοκο.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 500 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 370 γρ. μαρμελάδα
  • Προαιρετικά αμύγδαλο τριμμένο και ζάχαρη για το πασπάλισμα

Equipment

  • Ταψί
  • Μίξερ