Μυρωδατο Τσουρεκι με ξυσμα περγαμοντου και λεμονατο γλασο απο λευκη σοκολατα

01:00
Preparation Time
04:00
Waiting Time
11
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Για το τσουρέκι

Ακολουθούμε πιστά τη συνταγή για τσουρέκι που αναγράφεται στο πίσω μέρος της συσκευασίας Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Κρήτης.

Για το γλάσο

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε εκτός εστίας τη λευκή κουβερτούρα ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμόνια. Κρυώνουμε ελαφρώς στο ψυγείο ώστε να αποκτήσει την υφή του γλάσου σχετικά στερεού. Τότε μπορούμε με την βοήθεια κουταλιού και σπάτουλας να το απλώσουμε πάνω στο κρύο τσουρέκι μας.

Chef: Ιωσήφ Αποστολάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι Μύλοι Κρήτης
  • 2 Περγαμόντο ξύσμα
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 450 γρ. Λευκή κουβερτούρα καλοσπασμένη,τριμμένη
  • 220 γρ. Κρέμα γάλακτος
  • 3 λεμόνια μέτρια χυμός

Equipment

  • Ταψί
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ