Κοτοπουλο τηγανιτο με κρουστα γιαουρτιου

60΄
Preparation Time
0΄
Waiting Time
2
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Βράζουμε τα μπουτάκια σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα αποσύρουμε από τη κατσαρόλα.
Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και κόβουμε σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια. Αραιώνουμε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού και
το ξύσμα λεμονιού και ομογενοποιούμε. Βάζουμε τα μπαχαρικά μας στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά από το γιαούρτι και μετά πάλι από το αλεύρι. Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσει μια χρυσαφί κρούστα για 2-3 λεπτά. Βάζουμε να στραγγίσουν σε ένα στρωματάκι από αρωματικά φύλλα-βότανα.
Chef: Ιωάννης Αποστολάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 4 μπουτάκια κοτόπουλο άνευ οστών τυλιγμένο σε ρολό και δεμένο με σπάγκο
- 200 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 250 γρ. Στραγγιστό Γιαούρτι Πλήρες Βέρο Κρητικό
- 1 χυμός λεμόνι
- 1 ξύσμα λεμόνι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, τζίντζερ, κύμινο, πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ (για το τηγάνισμα)
Equipment
- Μπολ
- Κατσαρόλα
- Τηγάνι