Καβρουμαδες με ντιπ γιαουρτιου

40΄
Preparation Time
60΄
Waiting Time
15
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το ταχίνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά διαλυμένα στα 500 ml νερό. Ζυμώνουμε  για 5-6 λεπτά στην αργή ταχύτητα με το γάντζο. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το γλυκάνισο και το αλάτι, συνεχίζοντας το ζύμωμα για 6-7 λεπτά ακόμα στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Χωρίζουμε σε ισοβαρή κομμάτια των 30 γρ. και πλάθουμε  σε κορδόνια με διάμετρο 1 εκ. περίπου. Κολλάμε τις δυο άκρες κάθε κορδονιού και σχηματίζουμε στρογγυλά κουλούρια. Βυθίζουμε τα κουλούρια σε νερό και μετά τα βουτάμε στα σουσάμια. Στρώνουμε πάνω σε μία  λαμαρίνα φούρνου λαδόκολλα και βάζουμε τα καβρουμαδάκια μας. Τα ξεκουράζουμε  για 30 λεπτά, στους 40°C και σε υγρασία 75% (η διαδικασία ονομάζεται στοφάρισμα και μπορούμε να το πετύχουμε αν βάλουμε ένα ταψί με νερό στο κάτω μέρος του φούρνου που θα σας δώσει και τους απαραίτητους υδρατμούς, που θα μας χρειαστούν και στην αρχή του ψησίματος). Ψήνουμε στους 220°C για 20 λεπτά,  έχοντας λίγους ατμούς στα πέντε πρώτα λεπτά γατί στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί με το νερό. Για το ντιπ γιαουρτιού, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ξινομυζήθρα με το γιαούρτι και με ένα πιρούνι τα ενώνουμε. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το μπούκοβο και την κάπαρη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μία κουταλιά ελαιόλαδο δίπλα στους καβρουμάδες.

Chef: Εύα Παρακεντάκη

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Ταψί
  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Λαμαρίνα