Κεικ μπουκιες

20΄
Preparation Time
25΄
Waiting Time
40
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Μουσκεύουμε από βραδύς τα σύκα και τις σταφίδες σε κονιάκ ή ρούμι. Ψιλοκόβουμε τα σύκα σε μικρά κομματάκια. Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Λαδώνουμε ένα ταψάκι Νο 26 και βάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου (πάνω – κάτω αντίσταση) για 25 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει το κέικ, το κόβουμε
σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες και τις ρολάρουμε ελαφρά πάνω σε ζάχαρη άχνη.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 200 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Κρήτης ή
- 200 γρ. Αλεύρι Μαλακό Μύλοι Κρήτης
- 3 Αυγά
- 250 γρ. Σύκα ξερά
- 150 γρ. Μαύρη Ζάχαρη
- 100 γρ. Καρύδια (χοντροκομμένα)
- 160 γρ. Σταφίδες (ξανθές και μαύρες)
- 5 γρ. Baking powder
- 10 γρ. Κανέλα
- 5 γρ. Γαρύφαλλο
- 5 γρ. Αλάτι
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Equipment
- Ταψί
- Μπολ