Ελιοκεφτεδες

20΄
Preparation Time
01:00
Waiting Time
40
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Λιώνουμε τη μαγιά σε στο χλιαρό νερό, μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας σφικτός χυλός.
Ψιλοκόβουμε τις ελιές, την πιπεριά, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μια ώρα να ανέβει το μείγμα. Με τη βοήθεια δυο βρεγμένων κουταλιών κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο. Για το ντιπ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα από το λεμόνι και το ψιλοκομμένο μάραθο.
Chef: Κυριακή Κληρονομάκη
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΙΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
- 500 γρ. Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 40 γρ. μαγιά
- 400 ml νερό
- 250 γρ. ελιές ροδέλα
- 50 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
- 0.5 μάτσο δυόσμο
- 0.25 μάτσο μάραθο
- αλάτι
- πιπέρι
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο για Τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
- Στραγγιστό Γιαούρτι Πλήρες Βέρο Κρητικό
- Λεμόνι
- Μάραθο
Equipment
- Μπολ
- Κατσαρόλα