Αλμυρο κεικ

30΄
Preparation Time
45΄
Waiting Time
13
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τα τυριά με το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε. Λιώνουμε τη μαργαρίνη και περιχύνουμε τα τυριά με το ζαμπόν. Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα με τα τυριά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Λαδώνουμε μια φόρμα και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 250 γρ. Φαρίνα Μύλοι Κρήτης
  • 250 γρ. Κασέρι (σε κυβάκια)
  • 250 γρ. Φέτα σκληρή (σε κυβάκια)
  • 200 γρ. Ζαμπόν (σε κυβάκια 1 εκ.)
  • 250 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό
  • 190 γρ. Μαργαρίνη
  • 5 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 4 Αυγά

Equipment

  • Λεκάνη
  • Φόρμα κέικ