ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΠΑΚΙ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

20΄
Preparation Time
50΄
Waiting Time
20
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα σε 50 γρ. από το βούτυρο να τσιγαριστούν λίγο. Έπειτα τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα, βάζουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 50 περίπου λεπτά.
Chef: Αντώνης Σταυριανάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 300 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 100 γρ. απάκι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. γραβιέρα
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 6 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Equipment
- Μίξερ
- Κατσαρόλα
- Φόρμα