ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ (BOURDALOUE)

40΄
Preparation Time
30΄
Waiting Time
10
Portions
2
Difficulty Level
Directions
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 cm, κόβουμε με ένα τσέρκι και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε και τα αυγά. Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε τη πούδρα αμύγδαλο με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην παγωμένη τάρτα μας, βάζουμε την αμυγδαλόκρεμα μεχρι τη μέση και από πάνω τις φέτες από τα αχλάδια που έχουμε κόψει. Προαιρετικά γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
Chef: Μανώλης Δημητρουλάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
- 230 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 40 γρ. αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. βούτυρο
- μια πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 80 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 3 αχλάδια
- 90 γρ. βούτυρο μαλακό
- 90 γρ. ζάχαρη
- 110 γρ. αυγά
- 100 γρ. πούδρα αμύγδαλο
Equipment
- Μίξερ
- Τσέρκι