Παραδοσιακες Χυλοπιτες με στακοβουτυρο

26'
Preparation Time
18:00
Waiting Time
2
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε τα φύλλα της ζύμης και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια κόβουμε τα φύλλα στο πάχος που θέλουμε και απλώνουμε αραιά τις χυλοπίτες να στεγνώσουν όλο το βράδυ. Αφού ξεραθούν βράζουμε σε νερό για 6 λεπτά, σουρώνουμε και σε ένα τηγάνι τις ανακατεύουμε με το στακοβούτυρο, τη γραβιέρα και το φρέσκο θυμάρι.

Chef: Κυριακή Κληρονομάκη

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα
  • Τηγάνι