Κουλουρακια πασχαλινα με πορτοκαλι

30΄
Preparation Time
25΄
Waiting Time
24
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και στη συνέχεια το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο άλλο. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε. Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου να ροδίσουν.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 1.5 kg Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό
  • 500 γρ. Βούτυρο
  • 500 γρ. Ζάχαρη Άχνη
  • 300 γρ. Χυμός πορτοκαλιού
  • 1 Πορτοκάλι ξύσμα
  • 50 γρ. Κονιάκ
  • 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 8 γρ. Σόδα
  • 2 Βανίλιες
  • 1 Κρόκοι Αυγών

Equipment

  • Ταψί
  • Μπολ