Πρασοπιτα ξεσκεπαστη

25΄
Preparation Time
40΄
Waiting Time
10
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Ανακατεύομε όλα τα υλικά για το φύλλο μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες 1εκ. και τα βάζουμε σε βραστό νερό να πάρουν μια βράση. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι και στο τέλος βάζουμε και τα πράσα αφού τα έχουμε στραγγίξει καλά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και τη μυζήθρα. Ανακατεύουμε τα δύο μίγματα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο ταψί και στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 300 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Κρητικό Φύλλο και Πίτες
- 20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 120 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 40 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο ΑΒΕΑ
- 200 γρ. Κρεμμύδια
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 2 kg Πράσα
- 4 Αυγά
- 200 γρ. Αγελαδινό Γάλα Βέρο Κρητικό
- 200 γρ. Κατσικίσιο Τυρί για Ντάκο
- Αλάτι, Πιπέρι, Μοσχοκάρυδο
Equipment
- Ταψί
- Κατσαρόλα
- Μπολ