Ψωμι με Λιναροσπορο

30΄
Preparation Time
50΄
Waiting Time
1
Portions
3
Difficulty Level
Directions
Ανακατεύουμε το αλάτι τη ζάχαρη και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και τους μισούς σπόρους. Βρέχουμε τα χέρια μας με το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ελαστικό. Πλάθουμε ένα ψωμί και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, το πασπαλίζουμε με τους υπόλοιπους σπόρους και το σκεπάζουμε μέχρι να ανέβει. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά περίπου.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης Μύλοι Κρήτης
- 500 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί Μύλοι Κρήτης
- 10 γρ. Αλάτι
- 15 γρ. Ζάχαρη
- 200 γρ. Γιαούρτι Στραγγιστό Βέρο Κρητικό
- 470 γρ. Νερό (ζεστό)
- 45 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικο
- 45 γρ. Λιναρόσπορος
- 45 γρ. Παπαρουνόσπορος
- 45 γρ. Σησάμι (καβουρντισμένο)
Equipment
- Μπολ
- Λαμαρίνα