Μελομακαρονα

20΄
Preparation Time
30΄
Waiting Time
70
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υγρά και σιγά σιγά όλα τα στερεά και στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Φτιάχνουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Μετά τα βουτάμε σε κρύο σιρόπι για 1 λεπτό και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι και τα κοπανισμένα καρύδια.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1.5 kg Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό
- 30 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό Μύλοι Κρήτης
- 575 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Τσουνάτο ΑΒΕΑ
- 200 γρ. Χυμός πορτοκάλι Creta Fresh
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 15 γρ. Σόδα
- 15 γρ. Κανελογαρύφαλλα
- 50 γρ. Τσικουδιά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 ποτήρι Μέλι
- 2 ποτήρια Ζάχαρη
- 2 ποτήρια Νερό
- • Καβουρδισμένο σουσάμι και κοπανισμένα καρύδια
Equipment
- Ταψί
- Μπολ