Λαδοπεταστη

30΄
Preparation Time
01:20
Waiting Time
8
Portions
3
Difficulty Level
Directions
Σε μια μπασίνα (λεκάνη) βάζουμε το αλεύρι, το μάραθο, το δυόσμο και αναμιγνύουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το κρασί και τη μαγιά και με έναν αυγοδάρτη αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το μείγμα στη μπασίνα που έχουμε το αλεύρι με τα βότανα μας και ζυμώνουμε για λίγο. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το αλάτι και τη φέτα θρυμματισμένη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι). Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για λίγο και πλάθουμε σε πίτες πάχους 10-15 χιλιοστών. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου σε ζεστό χώρο μέχρι να ανέβουν. Ψήνουμε στους 180°C για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Chef: Ιωάννης Αποστολάκης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 1 kg Αλεύρι Ολικής από ∆ίκοκκο σιτάρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗ ή
- 1 kg Αλεύρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 φακελάκι μαγιά
- 100 γρ. Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
- 2 αυγά
- 100 γρ. Γάλα Bέρο Κρητικό Ελαφρύ χλιαρό
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 3 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 200 γρ. νερό χλιαρό
Equipment
- Ταψί
- Λεκάνη