Λαγανα

25΄
Preparation Time
50΄
Waiting Time
2
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο. Πατάμε κάθε μπάλα με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε δύο χοντρές πίτες. Τις πατάμε με τα δάκτυλα σε διάφορα σημεία κάνοντας βαθιές δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν λίγο ακόμα. Ψήνουμε τις λαγάνες στους 200 βαθμούς κελσίου για 15-20 λεπτά.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 250 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης Μύλοι Κρήτης
- 250 γρ. Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί Μύλοι Κρήτης
- 250 γρ. Νερό
- 10 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
- 30 γρ. Ζάχαρη
- 20 γρ. Σουσάμι
Equipment
- Ταψί
- Λεκάνη