Empanadas με κιμα και jalepenos

25'
Preparation Time
50'
Waiting Time
10
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Για τη ζύµη, βάζουµε στο αλεύρι αργά το λιωµένο βούτυρο και ανακατεύουµε. ∆ιαλύουµε το αλάτι στο ζεστό νερό και το προσθέτουµε αργά και σταθερά στο µίγµα ανακατεύοντας. Αφήνουµε τη ζύµη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και την κόβουµε σε 10 ίσα µέρη. Για τη γέµιση, σοτάρουµε τον κιµά, προσθέτουµε τις ψιλοκοµµένες πιπεριές, σβήνουµε µε µαύρο ρούµι, βάζουµε το χυµό τοµάτας, την πάπρικα και το αλάτι. Στο τέλος αποσύρουµε από τη φωτιά, ρίχνουµε το τυροµάλαµα σε κύβους, τη γραβιέρα και ανακατεύουµε. Γεµίζουµε τα empanadas, τα αλείφουµε µε κρόκο αυγού και τα ψήνουµε στο φούρνο στους 180 C µέχρι να πάρουν χρώµα.

 

Chef: Aλέξανδρος Αντωνελάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Ταψί