Χωριατικο ψωμι

02:10
Preparation Time
45΄-18 ώρες
Waiting Time
1
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Ζύμωμα: 3 λεπτά στην αργή & 7 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα. Τελική θερμοκρασία ζύμης 280C τον χειμώνα, 200C το καλοκαίρι.

Ξεκούραση: 90 λεπτά σε λεκάνη, σκεπασμένη η ζύμη.

Μορφοποίηση: Ελαφριά μορφοποίηση. Τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί  κάνοντας «δίπλες».

Ωρίμανση: 

  1. Απευθείας:45 λεπτά στους 300C & 70% υγρασία (ήπιες συνθήκες) ή περίπου 2 ώρες εκτός στόφας σκεπασμένα με πανί.
  2. Με χρήση ψυγείου: 18 ώρες στούς 2-40c (συντήρηση) σκεπασμένα με πανί.

Ψήσιμο: Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (2300C) με λίγο ατμό  για 40 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη θερμοκρασία και ανοίγουμε τα τάμπερ.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 750 γρ. Αλεύρι Κατηγορίας Μ
  • 250 γρ. Αλεύρι Τ70% δυνατό
  • 500 γρ. Νερό
  • 25 γρ. Αλάτι
  • 5 γρ. Μαγιά νωπή
  • 1.000 γρ. Poolish (προ-ζύμη)

Equipment

  • Λεκάνη