Χριστουγεννιατικα ψωμακια ολικης με φουντουκια, σταφιδες και σοκολατα.

35΄
Preparation Time
01:15
Waiting Time
20
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Διαλύω τη μαγιά στο νερό, με τη ζάχαρη και 4κ.σ. αλεύρι για τσουρέκι, και αφήνω να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μπολ προσθέτω όλα τα υγρά στοιχειά μου, εκτός του βουτύρου και τα ομογενοποιώ, έπειτα προσθέτω και το μίγμα της μαγιάς. Προσθέτω τα αλευριά και ζυμώνω καλά, προσθέτω το παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και συνεχίζω το ζύμωμα μέχρι να αποκτήσω μια λεία και εύπλαστη ζύμη, τέλος προσθέτω τα φουντουκιά, τις σταφίδες και την  σοκολάτα, συνεχίζω το ζύμωμα. Και αφήνω το μίγμα σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. Μεριδοποιώ το ζυμάρι μου σε κομμάτια των 80γρ. και πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια, τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνω να φουσκώσουν, έπειτα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους  160 βαθμούς κελσίου για 35 με 45 λεπτά.

Chef: Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 500 γρ. Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης
  • 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι
  • 80 1 μαγιά
  • 100 γρ. νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. Γάλα αγελαδινό 3,5%
  • 300 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροαλεσμένα
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές