Φοκατσια

25΄
Preparation Time
01:45
Waiting Time
12
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μαζί μέχρι να γίνει μια απαλή και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί.
Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Τη στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί διαμέτρου 40 εκ. Σκεπάζουμε και περιμένουμε να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λάδι και πατώντας με τα δάκτυλα κάνουμε βαθιές δακτυλιές σε διάφορα σημεία. Απλώνουμε πάνω την γραβιέρα, το δενδρολίβανο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 200 C για 45 λεπτά περίπου.

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Ταψί