ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ (DUBAI)

Directions
Για το προζύμι, ανακατεύετε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τα 75 γρ. αλεύρι. Αφήνετε το μείγμα να φουσκώσει για μία ώρα. Στον κάδο του μίξερ με γάντζο, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο, μαζί με το προζύμι. Ζυμώνετε για 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το βούτυρο. Αφήνετε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ, τρίβετε το φύλλο κανταϊφιού για να διαχωριστούν οι ίνες και το τοποθετείτε σε ένα ταψί με λίγο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Ψήνετε στους 170°C για 1 ώρα. Μόλις κρυώσει, το ανακατεύετε με την πραλίνα φιστικιού. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και την ανοίγετε σε διαστάσεις 50 x 60 εκ. Επικαλύπτετε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το μείγμα πραλίνας. Χωρίζετε κάθε κομμάτι κατά μήκος στα δύο και τυλίγετε σε ρολό. Πλέκετε τα ρολά σε πλεξούδα και αφήνετε το τσουρέκι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 155°C για περίπου 35 λεπτά.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 45 γρ. μαγιά
- 60 ml χλιαρό νερό
- 75 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 100 γρ. βούτυρο
- 110 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αυγά
- 100 ml Κατσικίσιο Γάλα Βέρο Κρητικό
- 1 γρ. μαστίχα τριμμένη
- 7 γρ. μαχλέπι
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή 3 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
- 1 γρ. αλάτι
- 1 δίση βανίλια
- 425 γρ. Αλεύρι Δυνατό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 400 γρ. κανταΐφι
- 400 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
- 50 γρ. ψίχα φιστικιού Αιγίνης
Equipment
- Μίξερ
- Ταψί
- Μπολ