Ταρτα με ψητες ντοματες και ξιδατο λουκανικο

25΄
Preparation Time
35΄
Waiting Time
8
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα υλικά για την τάρτα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ζύμη. Ανοίγουμε σε μια ταρτιέρα, τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο και ψήνουμε στους 180°C για 15 λεπτά. Σε ένα ταψί με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο ψήνουμε τις τομάτες κομμένες σε τέταρτα. Σε ένα σκεύος χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το γάλα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις ψηθεί η τάρτα στρώνουμε τις τομάτες και συμπληρώνουμε από πάνω το λουκάνικο σε φέτες και τα τυριά κομμένα σε μικρά κυβάκια. Ψήνουμε στους 170°C για 20 λεπτά.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
- 200 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. Αλεύρι Βιολογικό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 0.5 kg ντομάτες
- 200 γρ. λουκάνικο ξιδάτο
- 100 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 αυγά
- 200 γρ. Γιαούρτι Κατσικίσιο Βέρο Κρητικό
- 100 γρ. Γάλα Αγελαδινό ελαφρύ Βέρο Κρητικό
- 100 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
Equipment
- Ταψί
- Ταρτιέρα
- Μίξερ