Σαμαλι

35΄
Preparation Time
40΄
Waiting Time
17
Portions
3
Difficulty Level

Directions

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Αραιώνουμε τη σόδα με 50 γρ. χυμό και τα ρίχνουμε στη λεκάνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Βουτυρώνουμε πολύ καλά (να περισσεύει το βούτυρο), ένα ταψί και ψήνουμε το σάμαλι στους 170°C για 30-40 λεπτά (ελέγξτε το αν ρόδισε καλά). Φτιάχνουμε το σιρόπι με τα υλικά του βράζοντάς τα για 10-15 λεπτά.
Καυτό όπως βγει το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι που συχνά βουτάμε σε καυτό νερό. Περιχύνουμε με το επίσης καυτό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.

Chef: Ιωάννης Καλούτσης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Ταψί
  • Λεκάνη