Πραλινα φουντουκιου

30΄
Preparation Time
40΄
Waiting Time
6
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1600C βαθμούς για περίπου 7 λεπτά. Ταυτόχρονα βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Βάζουμε τα φουντούκια ζεστά μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα φουντουκιά σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν θα κολλήσουν μεταξύ τους, τα σπάμε σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ ή μούλτι, χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το ρόφημα βρώμης. Ρίχνουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μπλέντερ με το υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Chef: Νίκος Γαϊτάνος

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Τηγάνι
  • Κατσαρόλα
  • Μπολ
  • Ταψί
  • Μπλέντερ