Πασχαλινη Κουλουρα

40΄
Preparation Time
01:45
Waiting Time
4
Portions
4
Difficulty Level
Directions
Σε ένα σκεύος αναμιγνύουμε το γάλα (χλιαρό), 100 γρ. από τη ζάχαρη, τη μαγιά και 250 γρ. από το αλεύρι. Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αυγά να χτυπηθούν. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και στη συνέχεια το μίγμα που έχει φουσκώσει και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Χωρίζουμε το μίγμα σε τέσσερα κομμάτια τα τοποθετούμε σε στρογγυλά ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους και ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 g Αλεύρι Σκληρό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 500 g Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 350 γρ. βούτυρο μαλακό
- 300 γρ. Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
- 700 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 100 γρ. μαγιά νωπή
- 1 βανίλια
- 4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
- 2 γρ. μαστίχα
- 1 κ.σ. ανθόνερο
Equipment
- Μίξερ
- Ταψάκια στρογγυλά