Νηστισιμο Κεικ

25΄
Preparation Time
35΄
Waiting Time
14
Portions
1
Difficulty Level
Directions
Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα στερεά και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Λαδώνουμε καλά μια φόρμα και πασπαλίζουμε με αλεύρι και μαύρη ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου. Αν θέλουμε διακοσμούμε με γλάσο, το οποίο φτιάχνουμε
χτυπώντας ζάχαρη άχνη με χυμό από μισό πορτοκάλι.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 230 γρ. Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις
- 230 γρ. Ζάχαρη
- 125 γρ. Νερό κρύο
- 110 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ Τσουνάτο
- 130 γρ. Χυμός Πορτοκαλιού
- 50 γρ. Κακάο
- 5 γρ. Σόδα
- 5 γρ. Ξύδι
- 2.5 γρ. Αλάτι
- 1 κουταλάκι Βανίλια
- 1 κουταλάκι Ξύσμα πορτοκαλιού
Equipment
- Μπολ
- Φόρμα