ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

30΄
Preparation Time
03:30
Waiting Time
7
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Για τα μπριός λιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και τη βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά με το γάντζο για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ελαστικό ζυμάρι που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο με 1 πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής σε μια μπασίνα χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το αυγό μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίγμα μας. Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη καλύπτοντας την επιφάνειά του.

 

Chef: Αντώνης Σταυριανάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΡΙΟΣ

  • 290 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 25 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του καφέ αλάτι
  • 12 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 20 γρ. νερό
  • 1 σακουλάκι βανίλια - ζάχαρη
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

  • 500 γρ. Γάλα Κατσικίσιο Πλήρες Βέρο Κρητικό
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 50 γρ. δάκρυα σοκολάτας

Equipment

  • Μπολ
  • Ταψί
  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα