Μπριος

01:20
Preparation Time
25΄
Waiting Time
12
Portions
3
Difficulty Level
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά εκτός της μαργαρίνης μέχρι να σχηματιστεί σφικτή ζύμη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Ξεκουράζουμε τη ζύμη μέσα σε μπολ σκεπασμένη για μία ώρα. Πατάμε με τα χέρια τη ζύμη, κόβουμε στο βάρος που επιθυμούμε και πλάθουμε. Αφήνουμε τα μπριός σκεπασμένα σε ζεστό περιβάλλον για μία ώρα μέχρι να φουσκώσουν. Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι
- 30 γρ. Μαγιά
- 120 γρ. Μαργαρίνη
- 100 γρ. Γάλα Αγελαδινό Βέρο Κρητικό (χλιαρό)
- 50 γρ. Ζάχαρη
- 3 Αυγά
- 5 γρ. Αλάτι
Equipment
- Μπολ
- Ταψί