Λουκουμαδες με φιστικια αιγινης

20΄
Preparation Time
45΄
Waiting Time
10
Portions
1
Difficulty Level

Directions

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό, ανακατεύοντας με άβγοδαρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό για 30-45 λεπτά
να φουσκώσει. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει. Ετοιμάζουμε ένα ποτήρι νερό για να βουτάμε το κουτάλι. Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη τις οποίες αφήνουμε να πέσουν μέσα στο τηγάνι. Μιας και το κουτάλι είναι υγρό εύκολα αποκολλάται η ζύμη από το κουτάλι και πέφτει στο τηγάνι. Έτσι κάθε φορά πρέπει να το βουτάμε στο νερό. Όταν έχουμε κάνει αρκετούς με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο μερικά φύλλα από μυρτιές ή πορτοκαλόφυλλα ή λεμονόφυλλα για να στραγγίσουν. Όσο είναι ζεστοί τους περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Chef: Ιωάννης Αποστολάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Κατσαρόλα