Λουκουμαδες με μελι

30΄
Preparation Time
60΄
Waiting Time
47
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε το ζυμάρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 1 ώρα. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε το λάδι στο τηγάνι στους 180 βαθμούς κελσίου και παίρνουμε με ένα βρεγμένο κουτάλι ίσες ποσότητες ζύμης και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τους λουκουμάδες ζεστούς με μέλι και σουσάμι.
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 500 γρ. Αλεύρι για Τηγάνισμα ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 500 γρ. Νερό
- 30 γρ. Μαγιά νωπή
- 30 γρ. Ζάχαρη
- 5 γρ. Αλάτι
- Μέλι και σουσάμι για το σερβίρισμα
- Πυρηνέλαιο για τηγάνισμα
Equipment
- Λεκάνη
- Τηγάνι