Λαδενια

30΄
Preparation Time
01:10
Waiting Time
14
Portions
2
Difficulty Level

Directions

Για τη ζύμη:

Φτιάχνουμε ζυμάρι ακολουθώντας τη συνταγή για πίτσα που βρίσκεται στο πακέτο του μίγματος για πίτσα. Για δύο μεγάλες λαδένιες χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δύο και το τοποθετούμε σε ταψιά που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με λίγο ψιλό και χοντρό σιμιγδάλι των Μύλων Κρήτης. Αφήνουμε τα ζυμάρια να ξεκουραστούν σκεπασμένα με πετσέτα για 30 – 40 λεπτά και έπειτα τα ανοίγουμε πιέζοντας με τις άκρες των δακτύλων μας ώστε να απλωθούν περίπου σε όλη την επιφάνεια του ταψιού μας και να μοιάζουν με άψητη λαγάνα.

Για τη γέμιση:

Ψήνουμε στον φούρνο 180 – 200 βαθμούς κελσίου κυρίως ώσπου να πάρει χρώμα το κάτω μέρος της λαδένιας. Λίγο πριν σερβίρουμε
ραντίζουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ.

Chef: Ιωσήφ Αποστολάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:

Equipment

  • Μπολ
  • Ταψί