Κρεατοτουρτα

Directions
Σε μια λεκάνη, ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο και την ανοίγετε σε φύλλα διαμέτρου 25 εκ. το καθένα. Κόβετε το βρασμένο αρνί σε μικρά κομμάτια και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τη γέμιση στο ένα φύλλο, αφήνοντας κενό γύρω από την περίμετρο. Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο και πιέζετε τις άκρες με τα δάχτυλά σας ώστε να κλείσει καλά η γέμιση μέσα στη ζύμη. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με αυγό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
Ingredients
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 200 γρ. Κατσικίσιο Γιαούρτι Βέρο Κρητικό
- 180 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κορωνέικη ΑΒΕΑ
- 1 σφηνάκι τσικουδιά
- 500 γρ. Αλεύρι για Κρητικό Φύλλο ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1.5 κιλό αρνί, βρασμένο και χωρίς κόκαλο
- 80 γρ. στάκα
- 250 γρ. μυζήθρα
- 350 γρ. τυρομάλαμα
- 20 γρ. φύλλα δυόσμου
ΓΙΑ ΤΟ ΆΛΕΙΜΜΑ
- 1 αυγό
- λίγο σουσάμι
Equipment
- Λεκάνη
- Μπολ
- Ταψί