Κουλουρακια Πασχαλινα με αρωμα πορτοκαλι και τζιντζερ

40΄
Preparation Time
30΄
Waiting Time
50
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και στη συνέχεια το χυμό πορτοκάλι
και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το αυγό και την ζάχαρη και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 170°C για 25-30 λεπτά.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 300 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
- 60 γρ. Χυμό Πορτοκάλι Creta fresh
- 6 αυγά
- 30 γρ. αμμωνία
- 1 βανίλια
- 2 γρ. μαστίχα
- 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι ΒΙΟΧΥΜ
- 1 kg Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
- 1 αυγό
- 50 γρ. ζάχαρη
Equipment
- Ταψί
- Μίξερ