Καροτοπιτα με καρυδια και γλασο λεμονιου

30΄
Preparation Time
40΄
Waiting Time
18
Portions
2
Difficulty Level
Directions
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκάλι, το γάλα, τα τριμμένα καρύδια και το καρότο. Στο τέλος προσθέτουμε τη σόδα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170°C για 40 λεπτά. Για το γλάσο ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι και την βανίλια. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο.
Chef: Ιωάννης Κουφός
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
- 6 αυγά
- 240 ml Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ
- 600 γρ. ζάχαρη
- 240 ml Γάλα πλήρες Βέρο Κρητικό (Κατσικίσιο ή Αγελαδινό)
- 200 γρ. τριμμένο καρότο
- 150 γρ. τριμμένα καρύδια
- 1 κ.γ. σόδα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 0.5 κ.γ. κανέλα
- 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 550 γρ. Μίγμα για Κέικ ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Χυμό από δύο λεμόνια
- Βανίλια
Equipment
- Μίξερ
- Φόρμα