ΚΕΪΚ

1:30
Preparation Time
30΄
Waiting Time
2
Difficulty Level

Directions

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα peanuts και τα ενσωματώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170°C για 45–50 λεπτά.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ – ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ανοιχτή καραμέλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την άχνη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, τα peanuts και το αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το απλώσουμε στο κέικ.

Chef: Νίκος Μυλωνάκης

Ingredients

CALCULATE PORTIONS:
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 180 ml γάλα
  • 15 γρ. μπέικιν
  • 300 γρ. Αλεύρι Μαλακό ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 100 γρ. κακάο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. peanuts (φιστίκια)
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ-ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. peanuts
  • 40 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 2 γρ. αλάτι

Equipment

  • Μπολ
  • Φόρμα
  • Κατσαρόλα