Ευκολα Κρουασαν

60'
Preparation Time
24 ώρες
Waiting Time
2
Difficulty Level
Directions
Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ με γάντζο όλα τα υλικά, εκτός από τα 300 γρ. βούτυρο. Χτυπάτε αρχικά για 3 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια για 8 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες. Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα λεπτό ορθογώνιο φύλλο και απλώνετε τα 300 γρ. βούτυρο σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγετε τη ζύμη σε ρολό, τη διπλώνετε στα τρία και την αφήνετε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα, ανοίγετε τη ζύμη σε διάσταση περίπου 80 x 40 εκ. και την κόβετε σε τρίγωνα. Τυλίγετε τα τρίγωνα σε ρολά και τα αφήνετε να διπλασιαστούν σε όγκο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
Chef: Μανώλης Μπούχλης
Ingredients
CALCULATE PORTIONS:
- 300 ml Κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό
- 20 γρ. νωπή μαγιά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
- 12 γρ. αλάτι
- 300 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Equipment
- Μίξερ
- Ταψί