Φρεσκα ζυμαρικα με μανιταρια και μπεσαμελ απο κατσικισιο γαλα

60΄
Χρόνος Προετοιμασίας
03:30
Χρόνος αναμονής
6
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ καιχτυπάμε αρκετή ώρα μέχρινα έχουμε μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα, ανοίγουμε μετη μηχανή ζυμαρικών ένα λεπτό φύλλο και τα αφήνουμενα στεγνώσουν με αρκετό αλεύρι για 2 ώρες.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ζεσταίνουμε το γάλα. Παράλληλα ανακατεύουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και όταν πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς.

Φτιάχνουμε μια πλούσια μακαρονάδα βράζοντας τα ζυμαρικά μόνο 2 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και όλα τα υλικά της αρεσκείας μας. Επικαλύπτουμε με τη ζεστή μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C.

Chef: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Μίξερ
  • Κατσαρόλα
  • Ταψί
  • Μπολ
  • Μηχανή ζυμαρικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κατσικίσιο γάλα

Το κατσικίσιο γάλα Βέρο Κρητικό προέρχεται αποκλειστικά από κατσίκια ελευθέρας βοσκής που μεγαλώνουν και τρέφονται στην Κρήτη. Το μοναδικό οικοσύστημα του νησιού με πλούσια χλωρίδα, αρωματικά φυτά και βότανα είναι αυτό που δίνει ξεχωριστή γεύση στο κατσικίσιο γάλα μας.
Περισσότερα

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις Βιολογικό

Αλεύρι από στάρι βιολογικής καλλιέργειας. Ιδανικό για όλες τις χρήσεις, όπως κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, φύλλο, πίτες, για τηγανητά.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ. ‚‰ˆŒˆΠΡΟΪΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ. Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη γάλακτος, αυγού, λούπινου και σόγιας.
Περισσότερα