Ραβανι

30΄
Χρόνος Προετοιμασίας
45΄
Χρόνος αναμονής
40
Μερίδες
3
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός της μαρέγκας) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε τετράγωνα. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Μπολ
  • Κατσαρόλα