Πολυσπορο ψωμι για τοστ

15΄
Χρόνος Προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος αναμονής
2
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα αλεύρια με το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ώσπου να ξεκολλά η ζύμη από τα τοιχώματα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε μία καλά λαδωμένη φόρμα. Τη διακοσμούμε με τους σπόρους της επιλογής μας και την αφήνουμε να φουσκώσει για 40-50 λεπτά. Τέλος, ψήνουμε για 55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 250 γρ. Μίγμα Πολύσπορο Κρήτης
  • 750 γρ. Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις
  • 15 γρ. Μαγιά ξηρή
  • 15 γρ. Αλάτι
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 500 γρ. Νερό

Εξοπλισμός

  • Φόρμα
  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Πολύσπορο

Μίγμα για Πολύσπορο από αλεύρι σίτου και σίκαλης με νιφάδες σταριού και σίκαλης, σπόρους κεχρί, ηλιόσπορο και παπαρουνόσπορο. Φτιάχνει εξαιρετικό πολύσπορο ψωμί και αρτοσκευάσματα. Προσθέτετε μόνο νερό, μαγιά, αλάτι και λάδι. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ 70, ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΣΙΚΑΛΗ, ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΣΙΤΟΥ, ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΚΑΛΗΣ, ΑΛΕΥΡΙ ΚΕΧΡΙΟΥ, ΣΠΟΡΟΙ […]
Περισσότερα

Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

Το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις είναι κατάλληλο για όλες τις εφαρμογές της μαγειρικής ή της ζαχαροπλαστικής που απαιτούν αλεύρι. Μπορείτε να φτιάξετε μοναδικά κέικ, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, φύλλο, πίτες, τηγανητά και σάλτσες και γενικά όλα τα εδέσματα της κουζίνας σας.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ Περιέχει γλουτένη. Ενδέχεται να περιέχει ίχνη […]
Περισσότερα