Λαγανα

25΄
Χρόνος Προετοιμασίας
50΄
Χρόνος αναμονής
2
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο. Πατάμε κάθε μπάλα με τον πλάστη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε δύο χοντρές πίτες. Τις πατάμε με τα δάκτυλα σε διάφορα σημεία κάνοντας βαθιές δακτυλιές σε όλη την επιφάνεια. Ψεκάζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν λίγο ακόμα. Ψήνουμε τις λαγάνες στους 200 βαθμούς κελσίου για 15-20 λεπτά.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:

Εξοπλισμός

  • Ταψί
  • Λεκάνη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί

Το Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί παράγεται από επιλεγμένα σκληρά στάρια. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για εύκολη παρασκευή σπιτικού χωριάτικου ψωμιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε νερό. Δοκιμάστε το σε πολλές παραλλαγές, όπως κρεμμυδόψωμο, σταφιδόψωμο, λαγάνα, κλπ.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Μ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΑΛΕΥΡΟΥ: ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ […]
Περισσότερα

Μίγμα για Ψωμί Ολικής Άλεσης

Η ιδανική επιλογή για την εύκολη παρασκευή σπιτικού μαύρου ψωμιού, αφού χρειάζεται να προσθέσετε μόνο νερό. Παρασκευάζεται από αλεύρι που προέρχεται από ολόκληρο τον καρπό του σταριού, με συνέπεια να έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία από ένα λευκό αλεύρι.   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ, […]
Περισσότερα