Κουραμπιεδες (χωρις baking)

50΄
Χρόνος Προετοιμασίας
25΄
Χρόνος αναμονής
65
Μερίδες
1
Επίπεδο δυσκολίας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη άχνη (μέσα στην οποία έχουμε ανακατέψει τη βανίλια) μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε με το κονιάκ και τα χονδροαλεσμένα αμύγδαλα. Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή, αφράτη κι ελαφρώς κολλώδη. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και βάζουμε μέσα ένα ολόκληρο καβουρντισμένο αμύγδαλο. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (1800C) για 25 λεπτά περίπου. Όταν τους βγάλουμε και κρυώσουν, τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και τους περνάμε από ζάχαρη άχνη. Τους τοποθετούμε σε στοίβα και τους πασπαλίζουμε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.

Συστατικά

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΡΙΔΩΝ:
  • 950 γρ. Αλεύρι Μαλακό Ζαχ/κης ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ
  • 350 γρ. Βούτυρο γάλακτος 99,8% (μαλακό)
  • 400 γρ. Μαλακή μαργαρίνη
  • 250 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. Κονιάκ
  • 2 γρ. Βανίλια
  • 250 γρ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα, και χοντροαλεσμένα ολόκληρα
  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εξοπλισμός

  • Λαμαρίνα
  • Μίξερ